Zlato Numismatika



Známky

ČASOPIS MINCE A BANKOVKY
Jediný v Čechách a na Slovensku. Získáte exkluzivně pouze u nás.

SBĚRATEL 2017 Veletrh Sběratel letos rozšíří konference Investor Prague Show
Veletrh Sběratel, největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě, letos oslaví dvacáté narozeniny.

Akce proběhne od 8. do 9. září 2017 na výstavišti PVA Expo Praha Letňany. O den dříve, 7. září, se v pražském hotelu International uskuteční první ročník konference Investor Prague Show zaměřené na různé druhy alternativních investic. Samozřejmě včetně mincí, medailí a bankovek.

Sběratel hostí každý rok přes 200 firem z několika desítek zemí a nabízí sběratelům možnost doplnit své sbírky materiálem, za kterým by museli jinak cestovat do zahraničí. Hlavní výhodou veletrhu je pak možnost na vlastní oči nabízené zboží posoudit a osobní kontakt s prodejcem, což je u numismatického zboží velmi podstatná věc. Veletrh, který je vedle mincí, medailí a bankovek zaměřen primárně na filatelii, filokartii a drahé kameny provází každý rok bohatý doprovodný program. Návštěvníci si také mohou donést vlastní sbírky a nechat si je ocenit od nezávislých odborníků z České numismatické společnosti, Svazu českých filatelistů a dalších profesních organizací.

Celý článek naleznete v časopise Mince a bankovky č. 4/2017.



Státy uvažují o zvýšení svých zlatých rezerv.
Velké rozvojové ekonomiky uvažují o zvýšení zlatých rezerv se svých centrálních bankách a to z důvodu rostoucí obavy z poklesu ceny amerického dolaru.

Dubaj -

Podle Arama Šišmaniana, výkonného ředitele Světové rady pro zlato budou ekonomiky Číny a Indie nadále růst i přes stávající hospodářskou recesi. Proto budou používat zlato jako bezpečný přístav a budou jej stále nakupovat.

Přitom jen čínské rezervy se odhadují na 2 biliony USD ( cca 1.58 bilionu EUR ) a z toho jen 1 procento je ve formě zlata. Téměř celý zbytek představuje papír na kterém jsou natištěny americké bankovky.

Očekává se proto že Peking sledující problémy americké ekonomiky se rozhodne zvýšit podíl zlata ve svých rezervách.

DALŠÍ ČLÁNKY VÍCE O ČASOPISU
www.mince-bankovky.cz • Šéfredaktor: Jakub Tureček • Periodicita: dvouměsíčník • Místo vydání: Praha • Evidenční číslo: MK ČR E 17777 • ISSN: 1214-6757